Известие

Collapse
No announcement yet.

ЦД и Говорители

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
    Абе човек, примири се най-накрая, че има и хора, които разбират повече от теб и спри да пишеш по теми, по които нямаш съответните познания! Басите ще изкарат 25-30 херца без проблем, стига да има кой да ги осигури, на масата усилватели и авто гайди на пазара ниските започват от 50 херца и нагоре. Според едно изследване на списание "Ортофон" 18 килохерца чуват само 8 процента от населението, учуден ли си? 20 килохерца я ги чуват половин процент от населението, я не. Още факти мога да ти дам, които не са сърчнати в Гуугъл, а от книги на Hi-Fi тематика, каквито имам една библиотека. Ще ти споделя нещо интимно, в зората на демокрацията групите Медикус, Ера, и Хоризонт свиреха с дисторшъни, които съм ги правил аз, щото BOSS Heavy Metal дисторшъните бяха кът. Освен това съм правил лампово крайно стъпало с мощност 200 вата, на което трафа тежеше 15 килограма. Айде моля ти се да не говориме за тонколони-монколони! И ще ти кажа още един факт, който съм сигурен, че не го знаеш - комикът Джони Пенков (онзи с брадата и каскета от триото Джеки, Чарли и Джони) е световно признат аудио инженер, негова разработка е мониторният саундбокс "Нивокс", който е с MFB-обратна връзка (следи се положението на шпулата на баса), която може да коригира хода на мембраната на баса. И за финал - специално на темата колони, усилватели и т.н. не си случил на събеседник.
    ,,,
    Last edited by eproHD; d.m.y г., 00:52.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Бюджетни има трилентови в Елимекс по 10лв. единия

Comment

Съвет от човек минал по този път...

Тоя филм със пърдящите говорители го гледах преди 5 месеца от първия ред. Споделям МОЯ опит и МОЕТО мнение относно питането vankata143:
        1. Фабричното CD е много зле от където и да го погледнеш-нито мощност нито настройки нито чист звук (със BOSE може да е различно не знам).
        Решението е афтърмаркет CD аз лично предпочитам Pioneer пред всички останали, използвам 10 годишен DEH-65BT и съм си доволен, не ми е нужно USB иначе може и DEH-6000ub лошото е че свети синьо, другото хубаво на Pioneer-а е че може да си сложиш модул и да ти работи и мултиволана. Новите CD-та на Pioneer ми изглеждат по-по ментеливи но може и да греша.
        2. Оригиналните високоговорители ако са здрави със CD Pioneer свирват неочаквано добре, явно фабричното CD не ги захранва много добре. Но не са безкрайно мощни. Ако си намериш 4 оригинални говорителя които са от по-нова Алфа и са здрави със едно CD Pioneer + две оригинални пищялки за задните врати ще свирне много добре (моята имаше кабели, нямаше пищялки отзад предполагам че и другите са така).
        Аз лично взех 2 бр. Hertz ESK-165 компонентна система + пластмасови адаптерни рамки за басите и свирна доста добре, но ще трябва да се внеса и за допълнителна шумоизолация на вратите, защото Hertz-а изтласква по-голям обем въздух от оригиналните и подрънква и потраква при по високо ниво на звука. Перфектния вариант ще е да добавя и един малък усилвател и да ги прекарам през него.
        Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

Първоначално публикувано от p.b.stoyanov Покажи съобщение
          Тоя филм със пърдящите говорители го гледах преди 5 месеца от първия ред. Споделям МОЯ опит и МОЕТО мнение относно питането vankata143:
          1. Фабричното CD е много зле от където и да го погледнеш-нито мощност нито настройки нито чист звук (със BOSE може да е различно не знам).
          Решението е афтърмаркет CD аз лично предпочитам Pioneer пред всички останали, използвам 10 годишен DEH-65BT и съм си доволен, не ми е нужно USB иначе може и DEH-6000ub лошото е че свети синьо, другото хубаво на Pioneer-а е че може да си сложиш модул и да ти работи и мултиволана. Новите CD-та на Pioneer ми изглеждат по-по ментеливи но може и да греша.
          2. Оригиналните високоговорители ако са здрави със CD Pioneer свирват неочаквано добре, явно фабричното CD не ги захранва много добре. Но не са безкрайно мощни. Ако си намериш 4 оригинални говорителя които са от по-нова Алфа и са здрави със едно CD Pioneer + две оригинални пищялки за задните врати ще свирне много добре (моята имаше кабели, нямаше пищялки отзад предполагам че и другите са така).
          Аз лично взех 2 бр. Hertz ESK-165 компонентна система + пластмасови адаптерни рамки за басите и свирна доста добре, но ще трябва да се внеса и за допълнителна шумоизолация на вратите, защото Hertz-а изтласква по-голям обем въздух от оригиналните и подрънква и потраква при по високо ниво на звука. Перфектния вариант ще е да добавя и един малък усилвател и да ги прекарам през него.
          Само за информация който ще използва адаптери,му препоръчвам от MDF. Също така да налепи отвътре корите на вратите поне с STP BIPLAST 5 дебелина 5мм. или ако има повече средства с STP BIPLAST 10 дебелина 10мм.
          http://www.stp-distribution.com/products
          Attached Files
          Last edited by eproHD; d.m.y г., 17:28.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          sigpic

Comment

Глейте ся, момци, кото и да прайте, нема да свирнете кат некой Burmester. Турайте квот Ви е кеф и си свиркайте.
            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Ми той човека си каза че търси що годе прилечен звук за малко пари.Не е казал че ще прави маниашко изпълнение.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Здравейте ! Вчера сложих говорителите за които говорихме ( пайнер ) и съм повече от доволен ! Надхвърлиха очакванията и нуждите ми . Скоро ще сменя и задните и пак ще пиша ! Препоръчвам ги на всички които търсят нещо качествено и бюджетно !
                Alfa Romeo 147 1.6 ts 105hp

Comment

Aми честито

Това подобрение дето си усетил сега... ако смениш и плеъра ще го усетиш 10 пъти по-добро
                  Разликата е огромна, ако някога имаш излишни 100 лева ме послушай.

http://pioneer.bg/car-audio/usb-flas...rice&order=ASC
                  156 2.0TS

Comment

Ами не мисля че ще стои добре защото стоковия си e голям . Ако има някой с такъв плеър да постне една снимка да добия представа ще съм му много благодарен !
                    Last edited by vankata143; d.m.y г., 21:25.
                    Alfa Romeo 147 1.6 ts 105hp

Comment

има си в нета сякакви снимки:

156 2.0TS

Comment

Добре изглежда, ще си направя 156 така (моята е пълен фейс)

Comment

Кой точно модел пайнер си купи, колега ?
                          Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=95687
                            sigpic

Comment

Здравейте колеги , ще използвам темата да задам едно въпросче относно предните говорители по точно в предна дясна врата на 156 в говорителя има свързани още 2-кабелла , общо са 4 бр. 2-те са за говорителя другите 2 някои знае ли за какво са ? като ги откача нищо не се променя - не са за високите нито за задните говорители. Общо взето самият говорител е по различен от левия , влизат два кабела/захранване/и от мембраната излизат 2 кабела , странно защото в момента съм ги откачил и всичко си свири съвсем нормално.

Comment

Снимай и ще ти кажем
                                156 2.0TS

Comment

Working...
                                X